gyula fotó

2017_01_06

Ilyen az újszülött intenzív részleg a gyulai gyermekkórházban

Ritkán, vagy talán még soha nem látott felvétel látható most itt. Újszülött intenzív részleg a gyulai gyermekkórházban. Itt némi túlzással majdnem a születés előtti állapotban lévő kisemberkékre vigyáznak, gyógyítják őket és készítik fel az inkubátoron kívüli világra. Ha az itt dolgozók nem lennének, ez a világ is rosszabb hely lenne. Munkájuk eredményeképp immáron a két és fél hónappal ezelőtt fotózott mindkét csöppség Luca és Botond is elhagyta a kórházat és családi körben nevelkedik tovább.
Pénzes Sándor

Varázslatos programok pazar környezetben, az ország legegyedibb kiállítóterében

Március 18-án még az is rácsodálkozhat a közel 300 éves múlttal rendelkező Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont kínálta különlegességekre, aki percről-percre nyomon követte az újjáépítés fázisait és a hivatalos megnyitó óta eltelt időszakot. Az állandó tárlat - hétköznapokon sem hétköznapi - élményfüzérét a március 18-án rendezendő „Kastélyfesztivál” teszi teljessé. Az ünnepi eseménysor utolsó láncszeme a barokk tűzijáték lesz, ám napközben is sziporkázó hangulatra lehet számítani.

Egy fekete-fehér kiállítás színesít

Sokadik kiállítás Gyulán a Sándor Lászlóé, de azon kevesek egyike, mely első ránézésre is kitűnik a többi közül. A fotósok zöme színesben készíti képeit, jó részük még utólag is belepiszkál a valóságba, hogy még zöldebb legyen a fű, kékebb az ég, vörösebb a naplemente. Vannak akik megpróbálják épp az ellenkezőjét, de az talán még nehezebb. Sándor László leggyakrabban az "FF" technikát alkalmazza és igen jól. Sokszor rácsodálkozom magam is, mennyire nem hiányoznak a színek a képeiről. Nagyon erősek a kompozíciói és a témái. Ezek gyakorlatilag mindent áthidalnak, a fotók szemlélésekor a gondolataink, kérdéseink, csodálkozásaink életre keltik a képeket és már kalandozunk is velük. Ha közelebb megyünk, megjelennek a színek. Bennünk.

Wedding party 2017 Gyula vigadó

 2017. február 18.-án szombaton rendezték meg Gyulán a vigadóban az első Békés Megyei Wedding gálát, ahol számos díj átadása, egy különleges vacsora és egy színvonalas program várta a vendégeket. Az est jó hangulatáról a békéscsabai Jókai Színház két színésze, Liszi Melinda, Nagy Róbert és a Grund zenekar gondoskodott, A Gálaest menüjéről Fodor Mihály, Olimpiai Ezüstérmes Szakácsmester, a békéscsabai Kornélia Étterem Executive Chefje gondoskodott, az est díszvendége Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője volt.

Wedding Party Gyula - vigadó forgatható panoráma fotó:

Erkel Ferenc Gimnázium szalagavató 2017 Gyula

Galériák, panorámák, gyulai erkelesek, sok fotó.

Volt egy kis tavasz, de a hideg visszaTél

A kemény fagyok utáni enyhe, néhol nap melengette időben kora tavaszi hangok, kibújó növények gombák mutattatták meg magukat az erdeinkben, a városi jégpáncélok gyönyörű víztükörré váltak, majd tűntek el néhány óra alatt. A tavasz picit beköszöntött, de még a tél az úr és ismét jelenése van.Egy hét alatt két évszak, Gyula város és környéke 2017 február első hetében.

A várkertünk vízzel körülvett szigeterőd hangulatban 2017 telén

Sokszor eszembe jut, milyen lehetett és milyen lesz majd a várkert, a gyulai vár, a szigeterődünk. Gyula a vizek városa, mondják ezt okkal. Szökőkutak, várfürdő, Aquapalota, természetes vizeink az Élővíz-csatorna, Fehér- és Fekete-Körös. Gyulán több tó is van, egy részük horgászható és van ami látványával gyönyörködtet. Ezen a télen az időjárási eseményeknek köszönhetően olvadás közben a várkert bizonyos perspektívából fantasztikus arcát mutatta meg. Mindig is szerettem a víztükröket, a víz minden formáját, a városi fotózásaim alkalmával gyakran figyelem a legkisebb tócsákat is, kerülgetem őket, bele-bele nézek. Már régóta foglalkoztatott az a téma, amivel ma egy kicsit többet sikerült bíbelődnöm.
A várkertünk vízzel körülvett szigeterőd hangulatban 2017 telén, azaz télvíz idején.

 

A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában

A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában címmel tudományos ismeretterjesztő film készült az MTA BTK TTI „Lendület” Szent Korona Kutatócsoport eddigi legfontosabb kutatási eredményeiről és felfedezéseiről. Az egy órás alkotás szakértő-főszereplője Pálffy Géza történész, a kutatócsoport vezetője. A filmet 2017 január 31.-én vetítették le Gyulán a Harruckern János iskolában.Az esemény díszvendége Habsburg György volt.

Rendező: Bárány Krisztián
Írta: Bárány Krisztián
Fényképezte: Bárány Dániel
Szakértő: Prof. Dr. Pálffy Géza történész, a kutatócsoport vezetője
Narrátor: Csernák János
Zene: Cseh István

Qkártour fotókiállítás Gyula

Kukár István képzőművész-tanár által szervezett buszos kirándulások, természetjárások városnézések, alkalmával készült sok-sok fotóból összeállított igen érdekes kiállítás megnyitóján készültek az alábbi felvételek. A tárlat 2017 februárjában tekinthető meg a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban.

Újévi koncert a Gyulán

2017 január 14.-én az újévi polgármesteri fogadáson az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar lépett adott nagy sikerű koncertet. Néhány fotó a városháza díszterméből.

Jégorgonák a Fehér-Körösön

Jég voltam víz leszek, víz voltam jég leszek. Csodálatos részletek, mert bennük rejlenek az egész gyönyörűségei.

Fekete-Körös fehéren

Röpködnek a mínuszok és a vadkacsák. A vadkacsák azért, mert egyre nehezebben találnak olyan víztükröt, mely még nem fagyott be. A Fekete-Körös magyarországi belépő szakaszát jártuk végig 2017. január 7-én.

Ajánlat