gyula fotó

Gyulai programok 2017

Képes ajánló 2017-es nyári programok - Gyulai várszínház

Minden Magyarok XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztiválja Gyula letölthető
programok PDF-ben:

 

 

 

 

Nem zár be a város délután hatkor

A turisztikai főszezon indulásával a gyulai kiállítóhelyeket és a helyi művelődési központot működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ingyenes esti programsort indít július elejével, miközben szombattól (július elsejétől) megváltoztatja kiállítóhelyeinek nyitvatartását is. A Világóra, a Harruckern tér, a belvárosi katolikus templom, a Ladics-ház és a Rondella közvetlen környezete az öt fő helyszín, ahol a zene, a tánc és az irodalom mellett számos más produkció is várja a gyulaiakat és a városba érkező turistákat.
Hétfőnként koncertek lesznek a Világóránál, szerdánként táncos produkciók láthatók a Harruckern téren, fények, hangok, irodalom és képzőművészet tölti meg csütörtökönként a Ladics-ház udvarát, míg a Rondella színpada a pop, a rock és a jazz koncerteknek ad otthont. Mindezek mellett kiállítások, bemutatók, családi programok is lesznek, népi játszóház, alkotóház, bábszínházi csoport és még sok más érdekesség. Az események túlnyomó többsége ingyenes, a katolikus templomban és a Ladics-házban tartandó programok kivételével, bár ez utóbbi helyszínen is megvalósulnak térítésmentes rendezvények.
A rendezvények mellett kiemelt fontossággal bírnak a kiállítóterek által kínált programok és kiállítások. A kiállítóterek nyitvatartása a főszezonhoz igazodva változik: az elkövetkezendő időszakban, július 1-től augusztus 20-ig mind az öt intézmény (az Almásy-kastély, a vár, a Ladics-ház, az Erkel emlékház és a Kohán Képtár is) nyitva lesz immár hétfőnként is.
A gyulai kínálat komplexitásához hozzátartozik a meghosszabbított, a látogatói igényekhez igazított nyitvatartás; a vár minden nap 10-től 19 óráig lesz nyitva, míg a kastély csütörtöktől vasárnapig 10 és 22 óra között. Ebben az időszakban a reggeliző terasz is fogad vendégeket, ami egyedülálló hangulattal és kilátással csábítja a vendégeket.
A Török toronyban július 1-én este nyílik a BMZ: „Grál és őrzői” című kiállítás, ami azért is különleges, mert ez az épületrész eddig a Múzeumok Éjszakája és a Kulturális Örökség Napjai kapcsán csak időszakosan volt nyitva, még sosem volt ilyen hosszú időtartamban látogatható.
Folytatódik a tavaly nagy sikerrel futott széria, a Nyáresti csevej címet viselő beszélgetéssorozat. Ez a Gyulai Várszínházzal közös produkció az ide érkezett neves előadókkal biztosít találkozási lehetőséget a közönség számára. Július 3-án Oszvald Marika, július 5-én Alföldi Róbert, július 18-án pedig Fekete Ernő érkezik a kastély kávézójának teraszára.
Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. hirdetéseiben nem a fellépőket és eseményeket igyekezett és igyekszik megjeleníteni, hanem azt, hogy a turisztikai főszezonban leginkább pezsgő mediterrán kisvárosként jellemezhető Gyula igazán különleges hangulata a fent sorolt szolgáltatásokkal lesz valóban teljes. A rendkívül gazdag kínálatot az online felületeken a #gyulainyár keresőbe írásával lehet könnyen megtalálni. Érdemes böngészni a gyulakult.hu oldalt is, hiszen itt az érdekességek, különlegességek mellett az összes intézményhez tartozó összes rendezvény egy helyen megtalálható. Mindezeken túl az esti rendezvények helyszínein megállító táblákon és műsorfüzetben is informálódhatnak a részletes program felől. A műsorfüzeteket a szálláshelyeken, több étteremben és szórakozóhelyen, valamint a kiállítóhelyeken is kereshetik majd a turisták.

A "Gyulai Nyár" részletes programja PDF-ben a képre kattintva letölthető 

Gyulai Várszínház Kamaraterme, 5700 Gyula, Kossuth u. 13.
Tel.: +36-66/463-148, +36-30/639-9062,
gyulaivarszinhaz@t-online.hu http://www.gyulaivarszinhaz.hu
Kontakt: Gyulai Várszínház

 

Képes ajánló 2017-es nyári programok - Gyulai várszínház

 
 

 

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!


Erkel Ferenc Művelődési Központ

Nyitvatartás
Hétfő:                                  8:00 - 20:00
Kedd:                                   7:30 - 22:00
Szerda:                                8:00 - 20:00
Csütörtök:                          7:30 - 22:00
Péntek:                               7:30 - 20:00
Szombat, vasárnap:       rendezvényekhez igazodva
Jegyárusítás a nyitva tartás teljes idejében.

Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Nyitvatartás
Hétfő:                                10:00 - 18:00
Kedd:                                 10:00 - 18:00
Szerda:                              10:00 - 18:00
Csütörtök:                        10:00 - 22:00
Péntek:                             10:00 - 22:00
Szombat:        10:00 - 22:00
Vasárnap:               10:00 - 22:00

HEREND I DNEREH
A Herendi Porcelánmanufaktúra kiállítása az időszaki kiállítótérben.
A Herendi Porcelán divatos, kortalan, ezerarcú, varázslatos, stílusos és innovatív.
191 éve Stingl Vince gondolt merészet és alapított a Bakony vadregényes hegyei között egy porcelán előállítására törekvő üzemet, mely mára Európa legnagyobb porcelánmanufaktúrájává fejlődött.
A termékpaletta ma már elképzelhetetlenül sokszínű: több mint 16.000 forma, és közel 4.000 minta, melyek szabadon variálhatók. Tradíció. S évente 350-400 új termék készül a Manufaktúra falai között, gyakorlatilag minden nap egy-egy új Herendi születik. Innováció. A világ több mint 60 országába exportál, de talán nincs a világnak olyan szeglete, ahol a Herendit ne ismernék. Unikum és Hungarikum. Időtlen és gyönyörű. Varázslatos és szépséges. Ellenállhatatlan és tökéletes. Álmodozó és valóságos. Divatot teremt, mégis örök. Igazi kincs. Hagyományápoló és előremutató.
Jelen tárlatunk mint egy időutazás, vagy mint Alice Csodaországban. Hol a XIX. században vagyunk, hol a XXI században.  Közben kiemelkedő bravúrdarabok az elmúlt 200 évből, és híres dekorációk közel két évszázados fejlődése. Installációs megoldásokban is merészen, szokatlanul, bátran.
A tárlat megtekinthető 2017. október 1-ig.


 

 

Ajánlat