Ballagás az Erkel Ferenc Gimnáziumban 2014. május 1-én

Elballagtak a végzős diákok a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban. Első galéria az iskola épületén belül készült. Virágcsokrok, léggömbök, búcsú a tanároktól, utolsó selfi a barátnőkkel, egy pici smink igazítás. A kezek még a vállakon egy kis időre, de már érezhető, hogy valami megváltozik holnaptól. A megkötött barátságok, talán a szerelmek és a közös élmények minden bizonnyak sokukat örökre összekötik majd. Jó utat srácok, lányok az életetek következő szakaszára!

 

Összefogás határtalanul 2014

Az Erkel Ferenc Gimnázium és csíkszeredai Márton Áron Líceum diákjainak közös fellépése a világóránál 2014. május 10-én.

 

 

 

 

A Vertigo zenekar fellépése a gyulai vár előtt

A gyulaiak számára még nem annyira ismert ámde tehetséges zenészekből álló, 2013-ban Erkeles diákokból alakult Vertigo nevű „altrock” banda lépett fel, szórakoztatta a közönséget a várkertben. Nevüket a U2 együttes Vertigo (szédülés) című  nagy slágere alapján választották A zenekarok jó része nem szereti, ha skatulyázzák őket, így ezt velük sem teszem, de ha műfaji meghatározást kellene adni az eljátszott dalok alapján, akkor alternatív rock-ként határoznám meg a rock „javára”. Ilyen fiataloktól hallani Lenny Kravitz-ot, U2-t, és Kiss-t, több mint bíztató. A nagy öregek kitaposott ösvényein elindulva a Vertigo is szédületes magasságig juthat sok-sok gyakorlással, zenéléssel és a zene iránti alázattal.

 

Helyi terméket helyi termelőktől Gyulán a piacon

Talán senkinek nem kell bizonygatni, hogy mennyivel jobb frissen szedett, szüretelt helyi, környékbeli termelőktől vásárolni zöldséget, gyümölcsöt, tojást, mint hosszú utaztatás és sokszor napokig polcon tartott termékeket. A gyulai piacon a hét három napján, kedden, pénteken és vasárnap tele pakolhatjuk kosarunkat az hazai őstermelők portékáival. Ma én sem jöttem el üres kézzel: friss zöldségekkel, gyümölcsökkel jó szóval és néhány fotóval tértem haza. Vasárnap újra a piacon találkozunk!

 

Megnyílt a Kohán képtár Gyulán

Göndöcs kert átadás, Kohán képtár megnyitó Gyula város

 

Nótár Mary koncert, Gyulavári Kastélynapok 2014

Azon kevesek közé tartozhattam Nótár Mary fellépését hallva, akik elcsodálkozva kapták fel fejüket a Gyulán negyedik alkalommal megrendezett Gyulavári Kastélynapok első esti sztárfellépőjét látván, de csak azért, mert élőben, önálló koncertjén nem voltam még, leszámítva egy rövid színpadi szereplést, mely évekkel ezelőtt egy pálinkafesztiválon volt. Népszerűségéhez kétség sem férhetett ez idáig sem, itt választ is kaphattam az okaira.

Esti készülődés és rajtpillanatok a gyulai 2014-es tereprali futamon

2014-es Gyulai Várfürdő tereprali futam előkészületek és rajtpillanatok a lezárt Vértanúk útján.

Szanamaraton a Körösökön 2014-ben

Szanamaraton kajak és kenuverseny a Szanazugban. Fotók, videók.

 

 

 

 

Állatvédő rendezvény a békéscsabai reptér mellett 2014. április 17-én

A Gyulai Állatvédő Egyesület is részt vett a békéscsabai reptér mellett megrendezett egy napos állatvédő bulin. A Békés Megyei Kormányhivatal AB Expo Multifunkcionális Rendezvényközpontjában 2014. április 27-én (vasárnap) a békéscsabai, a békési, a gyulai állatvédő egyesületek szervezésében, valamint a Békés Megyei Kormányhivatal támogatásával „Nagy állatvédős buli” címmel jótékonysági eseményt tartottak. Rövid képriport a helyszínről.

Tavaszi séta Békéscsabán

Ha jó a szomszéd, szívesen látogatja meg az ember. És ha ráadásul szép is, még nagyobb kedvvel indul útnak. Így van ez Békéscsabával kapcsolatban, mert mi gyulaiak szívesen töltünk időd a megyeszékhelyen és minden bizonnyal a csabaiaknak is kedves a városunk. Egy napsütéses hétvégén a megújult belvárosban tettünk sétát nem is egyet, hanem mindjárt kettőt. Nappal és este is.

Tojásból épített gyulai vár

GALÉRIA, VIDEÓ Több mint ezer ember, több mint tízezer tojással járult hozzá ahhoz, hogy a gyulai vár hímes tojásból elkészített kicsinyített mása elkészülhessen. A Domonkos testvérek, mint építészek, tervezők is részt vettek a mű elkészítésében. A rekordot hitelesítő személy elmondása alapján tudhatunk, hogy ez egy tipikus un. méretrekord kísérlet és ilyen témában a világon is egyedülálló épület makett, mely kizárólag tojásokból készült.

2014-ben is megválasztották a pálinka szépét

2014. április 21-én a gyulai pálinkafesztivál alkalmával megválasztották a pálinka szépét.  A közönség és a zsűri a lányokat divatos utcai runában, fürdőruhában és kosztümökben is megzsemlélhette. Nézegessen csinos hölgyeket!

 

 

A küzdelem napja Gyulán 2014. március 14-én

A gyulai Prohászka Zsolt sportcsarnokban 2014. március 14-én megrendezett küzdősport eseményen készült fotók.

 

Torony Band koncert 2014. március 8-án

Egy sikeres bulit tudhat maga mögött a békés megyei zenészekből 1998 tavaszán alakult Torony Band együttes. Jellemzően régi zenakarok nagy slágereit szólaltatták meg (Shadows, Cliff Richard, Beatles, E.L.O., Shakin Stevens) de előkerültek magyar rockklasszikusok és mai zenék is.Illésre, Fonográfra, LGT-re, Quimbyre is táncoltak a vendégek. A zenekar tagjai - akik közül néhányan már a 70-as években is együtt zenéltek - békési, békéscsabai, mezőberényi és gyulai zenészek: Szekeres László, Rigó János, Adorján László, Jónás János, Szabados János és Rigó Tibor

Szalagavató ünnepség az Erkel Ferenc gimnáziumban

GALÉRAIA és GIGAPAHORÁMA! Az Erkel Ferenc Gimnázium szalagavató ünnepségét a felújított művelődési házban tartották.A végzős diákok angol, majd bécsi keringő formávióval nyitották meg a bálat sportcsarnokban.

Farsangi futás Békéscsabán - 2014

Gyulaiak is futottak Békéscsabán a második alkalommal megrendezett farsangi futáson.

A szabadságharcra emlékeztek Gyulán 2014. március 15-én

Koszorúk, virágok, gyertyák, papírzászlók, kokárdák, jelképek csendje a gyulai utcákon 2014. március 15-én éjjel. A Kossuth téren és a Petőfi téren az emlékezés virágai hevernek. A hideg csendet az autók zaja töri meg, a kevés gyalogos haza igyekszik, az ünneplők is otthon vannak már. A magyar nemzet fontos ünnepén hideg szél lengeti a zászlókat. A koszorúink az utcán, a forradalom üzenetei bennünk.

 

Földes László előadóestje Gyulán

A Hobo Blues Band együttes alapító tagjának és énekesének önálló estjén készült fotók.

 

Halmos Béla Népzenei Fesztivál Gyula 2014

MAGYAR KULTÚRA NAPJA GYULÁN Halmos Béla Népzenei Fesztivál
2014-01-17 18:00:00
Belépőjegy: Ingyenes
Helyszín: Vigadó.-

 

 

 

Fél Tíz és Pernahajder Campbell koncert a vigadóban

Családias hangulatban tartott koncertet két gyulai zenekar a vigadóban. A nyolckor kezdődő Fél Tíz után a tízkor kezdődő Pernahajder Campbell következett. Gyertyák, haverok, érdeklődők zene, zene, kicsi sör, finom bor az asztalokon. Most perec nélkül de jó volt.

Nyílt nap az Erkel házban Gyulán 2014. március 8-án

A gyulai Erkel emlékház ingyenes programja

Az Erkel Ferenc szülőházában 2014. március 8.-án színes programokkal, tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket.

 

A gyulai Göndöcs-kertben a munkálatok a végéhez közelednek

A gyulai Göndöcs-kertben lévő épületek után a külső környezetük felújítása is hamarosan elkészül. A díszburkolatok lerakásának utolsó szakaszába lépett a munka. Mire kitavaszodik, vélhetően teljesen készen áll majd Gyula belvárosának ez a része is. Az alábbi összeállításban egy pillantást vethetünk arra is, hogy honnan is indult az egész beruházás, milyen volt a valamikori Kohán képtár,  mára eredeti funkciójaként szolgáló Vigadó a beruházás kezdetén és előtte sajnos évekig.

Köszönet és koszorú 2014 január

Ma, 2014. január 11-én elbontották a Kossuth téri óriás adventi koszorút. Köszönjük a gyulai Japán Kertbarátok Köre Egyesületének, hogy lelkes munkájukkal évről évre szebbé varázsolják nekünk és a városba látogatóknak a Kossuth teret. Alább egy galéria tekinthető meg, melyen esőben, ködben, hóban, este és nappal a mindig szép koszorú látható. A képek korábbi években és az idén készültek.

 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom