gyula fotó

2020

A zúzmarás Gyula

Zúzmara és köd takarja a tájat annak minden gyönyörűségével. Fagyos csúszós napok, elfedett színek. Majdnem fekete-fehér.

 

Újévi fogadás sikeres gyulaiakkal 2020

Sikeres Gyulai cím elismerésben részesül: Werner György üvegező mester

Werner György épületüveges- díszmű üvegező mester. Évszázados hagyománnyal rendelkező üveges kisiparos dinasztia leszármazottjaként folytatja Gyulán e nemes foglalkozást. A vállalkozást 1872-ben néhai nagyapai nagybátyja alapította.
Nem csak magyar, hanem nemzetközi sikereket is magáénak mondhat. 1996-97-ben Gyimesfelsőlokon a gyimesi csángók Árpádházi Szent Erzsébet Líceumának teljes üvegezési munkálatait ő végezte a Magyarok Világszövetsége szervezésében. Szintén az ő nevéhez fűződik a Wenckheim kápolna üvegezése Bécsben.
2005 évben alapító tagja volt a Hagyományőrző Gazda és Kertbarát Egyesületnek, ahol 10 évig elnök is volt. 2017-től a Gazda és Polgári Egyesület elnöke. 2014-től a Gyula és Környéke Általános Ipartestület titkára, ahol iparos társai gondját baját igyekszik megoldani, rendezvényeket, kiállításokat szervez. Folyamatosan részt vesz szervezőként város szépítési feladataiban, mint  például a gyulai virágosítás versenyben, vagy a legszebb  konyhakertek megmérettetésében.

Sikeres Gyulai cím elismerésben részesül a Japánkert Barátok Köre Egyesület, Gyula

Az egyesület civil szervezetként alakult meg 2008-ban, s azóta több féle értékteremtő munkát, szolgálatot végeztek. Japán konferenciát és kiállítást szerveztek, több alkalommal japán gyerekeket fogadtak ének-zenei kurzusra, akikkel megismertették Gyula zenei és kulturális életét. Rendszeresen részt vettek a város által szervezett programokon így többek között Húsvéti dekorációkkal hívták fel magukra a figyelmet, de a Virágok Vasárnapján is találkozhattunk velük. Az általuk elkészített, kiállított tárgyakat óvodáknak, iskoláknak adományozták. Talán a legjellemzőbb ismertetőjegyük a városi adventi koszorú, melyet kilenc éven át önként készítettek el, amely a téli Gyula jelképé vált a Kossuth téri körforgalomban.

Sikeres Gyulai cím elismerésben részesül a Gyulai Hotel Gyula Kft.

A Hotel Gyula Kft. tulajdonában lévő Wellness Hotel Gyula 2011. áprilistól üzemel jelenlegi formájában. A korábban Agro Hotel néven működő szállodát alakították át és bővítették négycsillagos szuperior kategóriájú hotellé.

Az átalakítás után rövid idő alatt az ország egyik legkedveltebb szállodájává vált. Ezt támasztja alá az országos átlagot lényegesen meghaladó szoba kihasználtságuk és az elmúlt évek szakmai elismerései. A sikereket elsősorban a kiemelkedő családbarát és wellness szolgáltatásoknak köszönhetik.

2013-ban „Az év Szállása”, 2014-ben „Az év Családbarát Szállodája” címet nyerték el a 4 csillagos kategóriájú magyarországi szállodák között. Szintén 2014-ben megkapták a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagjainak kiírt elismerést, „AZ ÉV BÉKÉS MEGYEI KERESKEDŐJE, SZOLGÁLTATÓJA 2014” címet.

Az ifj. Havas István vezette szálloda a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve, évente 35-38 fő szakmunkástanuló gyakorlati képzésében vesz részt. Elkötelezettek a jövő munkavállalóinak kitanításában, felkészült gyakorlati oktatókkal, szakmai felkészítéshez szükséges feltételekkel.

Tevékenységük eredményességét jelzi, hogy évek óta Gyula legnagyobb helyi adófizető vállalkozásai közé tartoznak.

Sikeres Gyulai cím elismerésben részesül: Tövisháti József kosárlabda edző

A Gyulán csak „Tüsi”-ként ismert tréner 1973-ban kezdte kosárlabdaedzői pályafutását. Kezdetben az Erkel Gimnáziumban tartott szakköröket lányoknak és fiúknak egyaránt. Később a GYSE férfi, majd női szakágát is irányította egyesületi szinten, majd 1996-tól a Gyulai Color KE felnőtt férfi csapatának lett a vezetőedzője, egészen 2015-ig. A 2000-es években egymaga tartotta életben a gyulai kosárlabdát, edzést tartva az összes korosztálynak. 2013 óta a Gyulasport Nonprofit Kft. utánpótlásért felelős szakmai vezetője volt, egészen az 2018/2019-es tanév végéig. Az ő regnálása alatt élte a helyi kosárlabdázás a fénykorát: a Gyulai Color gárdája 2002-ben, 2005-ben és 2006-ban is az NB II-es felnőtt tabella 3. helyén végzett, valamint az utánpótláscsapatok is szép eredményeket értek el. Több későbbi NB I-es játékos került ki a kezei alól, például Bődi Krisztián és Demkó József. Rajtuk kívül a sokszoros NB II-es pontkirály, Baráth Zoltán, vagy a jelenlegi Gyulai Color KE csapatának húzóembere, Házi Márk is neki köszönheti a sportág szeretetét.

Gyulai Márton idézetével lehet talán a legjobban jellemezni Tövisháti Józsefet:
“Ez a sportág a szerelmünk, a szerelemért pedig áldozunk.”

Sikeres Gyulai cím elismerésben részesül Lobó-Szalóky Lázár, énekes, dalszerző, zenész, menedzser.

Lobó-Szalóky Lázár a Dirty Slippers frontembereként és szólóban is sikeres előadó. Három slágerlistás nagylemez, 9 slágerlistás dal szerzője és előadója. Zenészként az elmúlt évben hazánk mellett Angliában, Romániában, Szlovákiában és Szerbiában is sikereket ért el. Több angol rádióban játszották a dalait, fellépett kétszer a legnépszerűbb román zenei fesztivál nagy színpadán. Zenei tevékenységét jutalmazva, 2019. március 1-jén a Gellért Hotelben Pro Arte-díjat vehetett át. Legújabb dalát, a Bon Jovi és a U2 producerével, Tim Palmerrel készítette el. A dal számos Kárpát-medencei rádióban szól, angol változata Angliában, USA-ban, Olaszországban és Romániában is megjelent. Menedzserként a You and Media Management vezetője, a Karthago, a Bojtorján, a Republic és számos hazai népszerű zenei előadójának turné - és PR menedzsere.
Suliturné program megalkotójaként számos fiatal figyelmét hívta fel az alkohol, a drog és a rákos megbetegedések veszélyeire. Tevékenységével jó példát mutat mind a gyulai, mind a magyar fiatalságnak. Gazdasági értelemben vállalkozása pedig folyamatos munkával látja el gyulai kisvállalkozókat.


 

 

Ajánlat