Hiperkarma koncert Gyula

"üres a fejem nincs benne lélek
alszanak a sejtek múlnak az évek
és én hiába mondom hogy mindent látok
ha soha nem látom az igazságot
és az igazság sem lát soha engem
valami nagyon nincsen bennem rendben
félek tőled
te másé voltál mindig
másé voltál mindig
megöl a szobám gyűlölöm a falakat
a háztetők felett a nyári ég alatt
ha feldobom magam a csillagtelepre
otthagyom a testem minden este"

Képek itt

Erkel gimisek karácsonyi énekei

Az Erkelesek az utóbbi években ünnepek előtt december utolsó heteinek egyik nagyszünetében angolul karácsonyi dalokat énekelnek társaiknak. Az idei szereplésen a diákigazgató jelöltek személyében különleges vendégek is jelen voltak, akik a választóikkal együtt daloltak. Még az orruk is belepirosodott! :-) Fotók, videó.

Egy Télapós kisfilm Gyuláról

Kedves kisfilm Gyuláról, mely főszereplője egy kislány, akinek nagy vágya, hogy találkozhasson a télapóval. Bekka az édesanyjával együtt ír levelet a Télapónak, mint ahogyan sok gyerek teszi ezt hasonlóan a világon decemberben. Bár a történetnek szokványos a kezdete, azonban már az elejétől a nézőt magával ragadja egy bensőséges hangulat. Az első képkockák után olyan érzésem támadt, hogy itt egy nagy mozifilm következik. Annak ellenére volt ilyen hatása, hogy tudtam, hogy ez egy kisfilm. A készítők az idő rövidsége ellenére komolyan vették a feladatot. Láttam egy kislány könnyeit, mosolyát, a történetben volt varázslat, aranyos gegek, beteljesült vágy. Mire is vágyhatna jobban egy gyerek, minthogy boldog legyen, és ha a szülei mutatják az ehhez vezető utat, akkor talán nemcsak a filmben, de a valóságban a nézőknek is megjelenhet szemük sarkában a meghatottságtól egy könnycsepp. Biztos vagyok benne, hogy ezt az alkotást minden korosztály szeretni fogja.

Mézfesztivál Gyula 2017

Fáklyás felvonulással kezdődött a gyulai Mézfesztivál. Részletes programok itt.

Várszínházi esték Gyula 2017

Kovács Viktor, Kovács Dominik: Jégtorta - felolvasószínház

A Jégtorta című fekete komédia helyszínén, egy vidéki cukrászdában a süteményillat keveredik a pörköltszaggal, miközben az özvegy tulajdonos és felnőtt leánya egymásrautaltsága törvényszerű konfliktusokat szül. Az évtizedeken át őrizgetett sérelmek mögött egy egész korszak eltűnése rajzolódik ki. Tanúi lehetünk az oly sokszor emlegetett letűnt kor utolsó, ha nem az utolsó utáni pillanatainak, a végleg eltűnésnek…
A fanyar humorú, zenés komédiát a húszéves Kovács-ikrek együtt írták. Írásaikban többnyire jelentéktelen emberek sorsa alakul törvényszerűen tragikussá. Az ELTE bölcsészhallgatói. Ígéretes jövő előtt állnak. (gyulaivarszinhaz.hu)

A Várfürdőben Gyulán ilyen buliba is belecsöppenhet

Hétvégente a Várfürdőben Gyulán különleges programokkal és nagy bulikkal várják a városonkba látogató vendégeket. Medencepartik, hóágyú, divatbemutatók, szamba show és sok mozgalmas esemény várja a fürdőzi, szórakozni vágyókat.

Törökök portyáztak a Gyulai Várfürdőben

Ki gondolta volna, hogy egy szép napsütéses délután a Gyulai Várfürdőben valami megzavarhatja a békés turisták nyugalmát? Törökök törtek be a strand területére és hogy ott mi történt, a videókból és a képgalériákból kiderül. Lássuk a törökök bejövetelét! Senkit nem kíméltek, még egymást sem. A strand meleg nyári napokon megtelik, de ha az idő picit borongósann, az Aquapalota is várja vendégeit. Aki szállást keres gazdag kínálatból válogathat a gyulai szállások között.

Mellrák elleni séta Gyulán 2017-ben

Fotók a hatodik gyulai hídi sétáról, mely a mellrák elleni küzdelem és a szűrővizsgálatok fontosságára hívta fel a fegyelmet. Az idén először az eredeti tervekkel ellentétben a lufikat a résztvevők nem eresztették szélnek, így azok nem váltak a természetben hulladékká, és nem szennyezték környezetünket.

Átadták a koraszülöt mentőt Gyulán

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed: "Egy éve indult ez a hatalmas összefogás, hogy Békés megyében lehessen egy koraszülött mentőautó. Dr. Fodor Zsuzsanna nevében is szeretném megköszönni a segítséget. Nem szeretnék kiemelni senkit, mert rengeteg ismeretlen katona segített nekünk, rengetegen, sokan vagyunk, mindenki, aki itt van koraszülött mentős. Köszönöm szépen ezt a lehetőséget és a gyermekosztály nevében, a koraszülöttek nevében is hálásan köszönjük!"

Shakespeare, SONNET 66 Várszínház Gyula

"A Shakespeare, Sonnet 66 szerint földgömbünk egy lufi, amit túlnyomás alá helyezünk. A balon nem bírja, szétrobban, mint a Shakespeare-i életműben. A produkcióban mindazok felvonulnak, akiket a brit szerző halhatatlanná tett, de akiket mégsem tudott megmenteni. A dán királyfi, Othelló, III. Richard, Macbeth, Prospero, Rómeó és Júlia egyaránt átvonul a színen, mindnyájan eljárják a magukét, mindnyájan funkciót kapnak a mában, de a szerelmet, az emberi kapcsolatok alfáját egyikük sem éli túl." Gurzó K. Enkő a Gyulai Hírlapban megjelent írását itt olvashatják.

fotók itt

A Géza Konyhája étterem a Virágos Magyarország verseny díjazottai között

Veszprémben vehették át a Géza Konyhája étterem tulajdonosai Annus Géza és Annusné Schreyer Zsuzsanna a Magyar Turisztikai Ügynökség által adott a kiemelkedő gasztronómiai kínálat és a környezet harmóniájának megteremtéséért a 2017. évi Virágos Magyarország verseny Rozmaring díját.

Mikor a jég az úr, fotókiállítás Gyulán

Budás Péter és Jobbágy Zoltán fotókiállításának anyaga olyan helyszíneken és olyan évszakban készült, ahova, és amikor ritkán jut el fotós. Zord, hosszú tél volt a 2016-2017-es. Minden folyónkat vastag jég borította. A Duna szerbiai szakaszán magyar segítséggel, összefogással folyt a védekezés, a képanyag itt készült. Élhetnék a helyzet adta lehetőséggel és mondhatnám, hogy ebben a nagy melegben milyen üdítő egy jeges kiállítás, azonban a galéria megtekintésének élménye nem csupán ebben merült ki. Zoltán és Péter tudatos munkát végzett és valószínűleg nem tévedek, amikor azt mondom: örülnek így utólag is, hogy részt vehettek ebben a kemény fotós kalandban. A kiállítás helyszínén egy kis teremben filmvetítés is volt, ahol egy rövidfilmet tekinthettünk meg a jégzajlásról. A tárlat 2017. augusztus 31.-ig tekinthető meg Gyulán a  Tájvízházban.

Városunkba érkezik a gyulai kastély szelfi játékának nyertese

Gyulára érkezik a szelfi játék nyertese

Vasárnap (október 29-én) érkezik Gyulára az Almásy-kastély nyári szelfi játékának nyertese, Hajzer Klaudia és párja. A másfél hónapig pörgő, #gyulaimosoly néven, a kastély Facebook-oldalán futó felhívás augusztus 31-én, több mint 140 „önarcképpel” zárult. Az ifjú, nádudvari hölgy által feltöltött nyertes fotó 5.000 like közelében állt meg, ami az Almásy Apartmanház közreműködésének köszönhetően két főre és két éjszakára szóló szálláslehetőséget jelentett. A gyulai szállás mellett természetesen kiváló programokról is gondoskodunk, a Ligetszépe Kisvárosi Sétakocsikázás romantikus sétakocsikázással szállt be a buliba, amit egy antik grófi Viktória-hintóval hajthatnak, illetve hajtathatnak végre a fiatalok.
A Várfürdő két darab full extrás belépőt dobott be a közösbe, míg a kiállítótereket működtető cég, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. az Almásy-kastélyba, a várba, az Erkel emlékházba, a Ladics-házba és a Kohán Képtárba szóló páros belépőjegyekkel szolgálja a fiatalok kikapcsolódási lehetőségeinek bővítését.

Erkel művek a gyulai Vigadó színpadán

2017. november 7-én a gyulai vigadóban Erkel emlékkoncert volt. Fellépett az Aradi Állami Filharmónia Kamarazenekara, a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar, az Erkel Ferenc Zeneiskola és a Budapesti István Király Operakórus. Képek, videók.

Végvári Napok Gyula 2017

A Végvári Napok fesztivál a gyulai nyár egyik legnagyobb szabású rendezvénye, programja, mely alkalomkor ingyen látogathatóak a gyulai vár előtt téren megrendezésre kerülő programok. Ebben az időben sok turista keresi fel a várost, ezért már jó előre érdemes gondoskodni a szállás keresésről. Ha apartmanban szeretne megszállni, akkor itt talál olyat, ami a belvároshoz közel van, és talál olyan szállást, ami a Várfürdő közelében fekszik.

Virtuózok Gyulán

A televízióból is ismert, tehetségkutató versenyen részt vett fiatal művészek adtak koncertet a gyulai vár színpadán. A 2017-es várszínházi évadban ismét egy olyan teltházas eseményen vehettünk részt, melyre évek múlva is emlékezni fogunk. A fiatal zenészek a televízió virtuózok című műsorán keresztül váltak ismertté, mondhatni fiatal komolyzenei sztárokká a meghatározás jó értelmében. Igazi tehetségek ők. Éveken át tartó szorgalmas tanulásukkal, munkájukkal valami olyat hoztak ide Gyulára, amit ritkán hallhatunk. A fellépők között üdvözölhettük Szauer Biankát, Sándor Zoltánt, Kökény Tamást, Holozsai Esztert
A Hegyvidéki Solti György Zenekart Vezényelte: Bolyky Zoltán

Történelmiregény-írók a gyulai Ladics ház udvarán

A gyulai Végvári Napok történelmi rendezvénysorozat előtti nap alkonyán a Ladics házban gyűltünk össze, hogy részt vegyünk egy beszélgetésen, író-olvasó találkozón. Történelmiregény-írókkal és könyveikkel ismerkedhettünk meg. Kellemes időben, tanulságos, lebilincselő, emlékezete esete volt, köszönheteően az íróknak, Pete László Miklósnak, Tamási Izabellának, Csikász Lajosnak, Trux Bélának, Besztercei Attila színésznek, aki részleteket olvasott fel a művekből és Fodor Györgynek, aki az est házigazdája volt.

Várak, kastélyok, paloták - Bagyinszki Zoltán kiállítása Gyulán

Egy a Gyulai Hírlapban megjelent interjú szerint Bagyinszki Zoltán túl van a félmillió km-en, melyet döntően a Kárpát-medencében, a történelmi Magyarország területén tett meg. Rengeteg települést, várost, értéket, csaták helyszínét, látnivalót, templomot ismert meg és fotózott. 2017. november 22-én nyílt kiállítása Gyulán a Kohán képtárban, mely január első hetéig tekinthető meg. A megnyitón készültek a felvételek és a videó.

Fitt nap a Várfürdőben Gyulán

Ilyen az, amikor Gyulán a Várfürdőben minden a mozgásról, fittségről szól korhatár nélkül. Tánc, „Zitadance”, küzdősport, forró hangulatú szamba. Képek, videók. Ha ön is szereti városunkat és szállást is keres, a strandhoz közel talál kedvére valót Gyula szállás a várfürdő közelében.

Gyula megkapta az Év Települése díjat

A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen a Dél-Alföld régióban az Év Települése díját nyerte el városunk, amit a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. ítélt oda. Erre a versenyre évente 300 település nevez, melyek közül kiválasztják az öt legvirágosabb várost. Gyula a turisták kedvelt célpontja ahol egyre több a virágos szállás is.
A verseny célja:
„A kulturált, környezetbarát, vendégváró országkép kialakításának elősegítése, a településkép esztétikus megjelenítése, növényekkel történő díszítése, a környezetvédelem és környezetgazdálkodás az ökológiai követelményeire tekintettel.

Új zöldfelületek, parkok, fasorok létesítése, fenntartása, kulturált, egészséges környezet kialakítása, közterek, utcák, épületek, intézmények virágosítása, növénykiültetések a lakosság bevonásával, részvételével, továbbá a település műemlékeinek, épületeinek, turisztikai és kulturális értékeinek megőrzése, fejlesztése és a gyomnövények irtása.” forrás: http://viragosmagyarorszag.itthon.hu/



 

Gyulai kengyelfutó Mikulások

Összefutottunk ma este a gyulai Kengyelfutókkal. Pontosabban ők futottak, én sétáltam. Sokan ismerik és így ismerik őket, az idén azonban, mint ahogyan tavaly is tették december 6-án Mikulásnak öltözve rótták a köröket a belvárosban, futás közben megajándékozták a járókelőket egy-egy szaloncukorral, mézeskaláccsal. Sokukat ismerem, jó csapat. Szeretnek a szabadban mozogni, gyakran találkoznak, közös programjaik egyike a rendszeres Csigakertben megtartott futás, amire várnak bárkit, akinek kedve van csatlakozni hozzájuk. Készült róluk egy 360 fokos forgatható

Néptáncfesztivál 2017 Gyula

Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválja - Augusztus 17-20.

Három nap, amikor minden a néptáncról és a népzenéről szól… Jelen pillanatban kilenc magyar és négy külföldi együttes részvételével számolnak a szervezők, a létszám azonban a fesztivál kezdetéig változhat. Ami viszont 100 százalékig biztosra vehető, hogy a nagyközönségnek egészen különleges élményben lesz része.
A Körös Táncegyüttes (Gyula), Harruckern Táncegyüttes (Gyula), Csimpolya Gyermek Táncegyüttes (Püspökladány), Üllési Fonó Néptáncegyüttes (Üllés), Berény Táncegyüttes (Mezőberény), Forgórózsa Táncegyüttes (Debrecen), Matyó Néptáncegyüttes (Mezőkövesd), Szőttes Kamara Néptáncegyüttes (Pozsony), Róna Néptáncegyüttes (Kikinda), Cimborák (Kossuthfalva) mellett Törökországból, Szerbiából, Montenegróból és Horvátországból érkeznek fellépők. A tánc mellett a jóféle talp alá való is hangsúlyos, tiszteletét teszi a Magyarpalatkai Banda, a Rajecky Szimpatikusok és a Fesztiválzenekar is.

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom