gyula fotó

Egy csészényi piros csészegomba tésztával

Elkészítése nagyon egyszerű és gyors. Vagyis ööö.... Ahhoz, hogy ilyen alapanyagból ételt készítsünk, hosszú út vezet a konyháig. Tehát a gyorsaság csupán onnan számítandó, amikor már a gombácskák mosva a tálban vannak, de akkor már tényleg egyszerű a dolgunk. Néhány órányi erdőjárás után a kosárban pihentek a kis piros csészegombák. Nagyon parányiak, és amilyen kicsik annyira mocskosak is voltak. Sár, moha masszívan rátapadva a piciny rugalmas termőtesteihez. Levágtam egy kis mosogatószivacs darabot (olyat, ami még nem volt másra használva) és kivikszoltam őket egyenként, mint egy bakabakancsot.
Egy tálba kb. két evőkanál tökmagolajat tettem, benne egy fej vöröshagymát megpároltam. Közben egy másik edényben főtt a durumlisztből készült orsótészta. A hagyma néhány perces párolása után beletettem a csészegombákat, majd együtt töltöttek lassú tűzön fedő alatt 10-15 percet. A végén a társasághoz hozzáadtam a sós vízben puhára főtt tésztát, fedő nélkül 2-3 perces pirítás után el is készült.
 

Ajánlat