gyula fotó

Amikor a nagy őzlábgomba még kicsi és rád mosolyog

Ez a recept nem lesz hosszú, leszámítva a gomba útját az erdőből. Ha kevés az idő a sütéshez, de mégis valami fonomat és ropogósat szeretnél enni, ráadásul épp előző, vagy aznap szedtél még ki nem nyílt kalapú nagy őzlábgombát, akkor ezt próbáld ki! A megtisztított és a tönkjétől leválasztott gombafejeket előfőzött, lecsurgatott zöldborsóval töltöttem meg. Ahhoz, hogy ez a töltelék panírozáskor ne guruljon ki a helyéről, morzsával összekevert tojással betömködtem nyílást, majd így ezt az egész fejet hagyományos módon kipaníroztam. Fehér liszt helyett tönkölybúzás volt a panír alapja és a morzsához hántolt tökmagot, vagy szezámmagot szoktam keverni. Nem a gombát, a felvert tojást ízesítem.

Ajánlat