gyula fotó

Országos akcióhoz csatlakozik Gyula város - Te szedd, az idén is

 „Téged is zavar, hogy országszerte utcákat, parkokat, erdőket önt el a szemét? „ Így az első mondata annak a felhívásnak, melyen keresztül bárki csatlakozhat egy országos szemétszedő akcióhoz. Itt a lehetőség, hogy tagja legyél egy jó csapatnak, hogy ne csak tévéből láss rendrakó brigádokat, hanem személyesen is részese lehess egy lendületes országos akciónak. Értesüléseink szerint Békés megyében 26 település fog részt venni. Beszélj róla, oszd meg, tegyél érte, légy ott, TE SZEDD!

A Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkársága és a Belügyminisztérium ez évben is megrendezi nagyszabású hulladékgyűjtési akcióját a „TeSzedd!-et”.

Az akció időpontja: 2012. június 2.

A tavalyi évben a részvevők országszerte közel 2000 helyszínen, 160.000 önkéntessel, 2000 tonna illegális hulladékot gyűjtöttek össze.

Az idei akció mottója: „Összefogás a tiszta Magyarországért”
.
Az akció sikeréhez elengedhetetlen, hogy önkormányzatok, iskolák, civil szervezetek, vállalatok és egyéni önkéntesek sokasága mozduljon meg.

Az idei TeSzedd! akcióra május 30-ig lehet regisztrálni a program honlapján (www.teszedd.hu). Megtiszteltetésnek vennénk, ha csatlakoznának az akcióhoz. A kiválasztott helyszínt/helyszíneket jelöljék meg a regisztráció alkalmával. Ha nincs információjuk ilyen helyekről, az alábbi ügyintézőkkel vegyék fel a kapcsolatot Kaczkó Zita (66/526-400-22012 mellék, kaczko.zita@kovizig.hu), Juhász András(66/526-400 – 22172 mellék, juhasz.andras@kovizig.hu) Körös Vidéki Vízügyi Igazgatóság, vagy Wiszt Melindával (66/526-847; wiszt@gyula.hu) Gyula Város Polgármesteri Hivatala.

A hulladékgyűjtési akcióval kapcsolatos jelenlegi információink szerint biztosított lesz védőkesztyű és hulladékgyűjtő zsák is.

Az akció 2012. június 2-án 10:00 órakor kezdődik. Indulás Gyula Város Polgármesteri Hivatala (Gyula, Petőfi tér 3.) elől.

G y u la, 2012. május 16.

 

Kapcsolódó anyagok: 2011. szemétszedés az élővíz csatornánál 

 

Önkéntesek a tiszta Magyarországért

Szemétgyűjtés Gyula város

Az akció hivatalos weboldala, ahol regiszrálhatsz: www.TE SZEDD.hu


Kisfilm az élővízről és a szemétről:

Szemétgyűjtés Gyula város


Kapcsolódó videók a 2010-es és 2009-es évből:

Élővíz csatora Újrahasznosítás Csíkosér


 

Ajánlat