gyula fotó

Két évente Erkel Diákünnepek Gyulán

Közeleg a XXVII. Erkel Diákünnepek

Június 1–4. között XXVII. alkalommal rendezik meg az Erkel Diákünnepeket Gyulán.  A négynapos kulturális ifjúsági fesztiválon 16 kategóriában mérhetik össze tudásukat a diákok. A rendezvény minden alkalommal kiemelt hangsúlyt fordít egy, az ifjúságot érintő aktuális problémára.

 

 


A 2017-es évben az EDÜ-t az e-ifjúság jegyében rendezik meg. A témaválasztás célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét arra, hogy a virtuális színtéren kívül is rengeteg élmény és lehetőség vár rájuk.
Idén a szervezők különleges díjakkal is készülnek a versenyzőknek.  A népművészeti kategóriákban indulók közül a zsűri az arra érdemes versenyzőket a Minden Magyarok Néptáncfesztiválján való fellépésre javasolja, a kiemelkedő irodalmi alkotások megjelenési lehetőséget kaphatnak a Bárka folyóiratban, a legjobb könnyűzenei produkciók pedig színpadra léphetnek a Korzó Fesztiválon.
A versenyek mellett természetesen a szórakozás sem maradhat el. A rendezvény a már hagyománnyá vált fáklyás felvonulással indul, melyet az ünnepélyes megnyitó és a Fish! zenekar koncertje követ.  A 2. napon a nagyérdemű közönség Kálloy Molnár Péter, Gáspár Ferenc és Kálid Artúr nagysikerű előadását, a S.Ö.R.-t tekintheti meg és az Antovszki Band slágereire rophatja majd. Az utolsó napon a verseny zárásaként a legjobb produkciók kerülnek előadásra az EDÜ Gálán, mely utána Grund zenekar bulijával búcsúzhatunk a 2017-es EDÜ-től.
A verseny-és szabadidős programok egyaránt mindenki számára díjmentesen látogathatók.
További információk:
www.erkeldiakünnepek.hu
fb.com/erkeldiakunnepek 


 

Hogy milyenek is voltak az eddigiek, négy évadot mutatunk be két galériában. 2006, 2008, 2010, 2013

Kattintson a kiválasztott évad fótójára!

 
A miskolci Földes Ferenc gimnázium évről évre (két évről két évre) képviselteti magát az Erkel Diákünnepeken. Az 2013-ben is több előadást láthatunk tőlük, ezúttal Szűcs Tamás által rendezett Hamletet néztük meg, mely szemmel láthatóan a zsűrit is levette a lábáról. A darabot egy teljesen besötétített osztályteremben mutatták be, ahol a szereplőktől néhány arasznyira foglaltunk helyet. Ennyire közel még egy forgószínpadon sem lehettünk volna a szereplőkhöz. A darab díszlet és minimál világítás mellett zajlott, azonban a Gyulai Várszínháznak köszönhetően két profi állványos világítást sikerült beállítani, mely tökéletesen megfelelt a rendező tanár elvárásainak. Az igazi főszerep azonban nem a technikáé, hanem a diákoké volt, akik minden túlzás nélkül állítható: valódi színházi élményt, színászi teljesítményt nyújtottak és még a darab megtekintése után is élt az általuk keltett bűvölet. Információink szerint meghívást kaptak egy nagyszínház forgószínpadára.

 

 EDÜ 2013 Paddy and the rats koncert galéria:

Megnézem a főoldalt.

 

Ajánlat