gyula fotó

Retro tejivó Gyula

A hely, ami több mint tejivó. Sokkal! AZ ÉTTEREM BEZÁRT!

Manapság divat a retro, szeretnek az emberek nosztalgiázni és ha ez beköszön a mindennapjaikba,a reggeliző asztalukra, kellemes perceket szerezhetnek akár egy közösen elköltött reggelire meginvitált barátaiknak is. A retro név választással feladták a leckét maguknak az üzemeltetők. Amikor az első látogatást tettem eme kis gasztro kuckóban, nagyon kellemes meglepetés ért. Bár lehetőségem adódott volna a megnyitón is ott lenni, de én inkább élesben teszteltem a helyet.


Galéria az írás után lent.

A szép, muskátlikal díszített portálon belépve régi órák, szódásüvegek, pici hangulatjavító (vagy fenntartó) figurák, hagyományos tejesüvegek, óriási búbos kemence, -ami nemcsak dekoráció- és sok apróság fogadja a vendéget, melyek valóban a retro jegyében kerültek elő. Ízlésesen, amolyan „nézelődősre” sikerült megcsinálni belülről. Tipikusan a „fogyassz és maradj egy kicsit nálunk” hangulatú. Még ha csak egy szendvicsre is ugrik be a sietős vendég, biztosan egy kicsit elidőz többedjére is a térben. A környezetbe és a hangulatba sikerült szépen beilleszteni a régi korokban még meg nem lévő, azonban a mai vendéglátásban elengedhetetlen technikai eszközöket is, melyek a frissen tartás, az elkészítés és a kiszolgálást hivatottak biztosítani.


Galéria az írás után lent.

Lássuk azonban a kínálatot. Az üzlet előtt található táblán ez olvasható: „Reggeli ajánlatunk egész nap tart”. Ennek az oka, hogy olyan színes a paletta, hogy valóban érdemes ebédelni, vagy akár vacsorázni is itt. Mivel minden helyben és frissen készül, így délután is topon van a tejivó - étterem. Látogatásaim alkalmával velem és másokkal is az idő rövidségéhez igazított gyors, de személyes párbeszédek alakultak ki. A hölgyek készségesek és mosolygósak a műszak végén is!


Galéria az írás után lent.

A szendvicsek tesztelésén túl vagyok. Ha éppen nem volt a pultban olyan, amilyenre vágytam, azonnal megcsinálták:
-Olyat szeretnék , de sajt nélkül!
-Rendben, máris készítjük!- hangzott a válasz.
Máskor pedig vaj nélkül, joghurttal, kis sajttal. Az is hamar megvolt. Vagy ha épp másik pékárut kellett megtölteni, megoldották. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lenne választék. Ez a plusz. Ez a mindenkit ki szeretnénk szolgálni hozzáállás. Reggelente várt az előre megbeszélt szendvicsem félretéve. A tejivóban (étteremben) elmondták, hogy náluk nincsen parizer, csak minőségi tiszta hústartalommal rendelkező felvágottakat, sonkákat használnak alapanyagnak. Ha pék, vagy aprósüteményt, tejet, joghurtot, kefirt, rántottát, bundás kenyeret  enne a betérő, itt biztosan talál kedvére valót.
És hogy miért nemcsak tejivó? Kapható itt cipóban sült csülök, levesek, főzelékek, csirke sültek, kávé, tea, limonádé, frissítők és édességek, és lehet ebédelni is
Úgy tapasztaltam, hogy sikerült egy a retro névhez valóban illő, nemcsak a névvel operáló helyet létrehozniuk a tulajdonosoknak és ha még egy kis retro zene is szólna háttérben, régi slágerekkel, akkor az ötös osztályzatot hatosra kellene emelni. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a belvároshoz közeli étkezdét, térjenek be, nem bánják meg!

kép, szöveg: Pénzes Sándor

A Retro tejivó - étterem - Gyula térképen

 


Retro Tejivó Gyula nagyobb térképen való megjelenítése

Ajánlat